Известие

Collapse
No announcement yet.

Препоръка за закупуване на масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Препоръка за закупуване на масло

Здравейте колеги!

Предстои ми смяна на масло, защото вече минах 8-9к и като го проверих ми се стори мръсно, сравнително черно.
    Досега бях с Castrol Edge 5w30, но мисля да сложа от препоръчаната Selenia WR PE 5w30 този път.
    Търсих във форума за официални вносители на марката, но нищо не намерих.

Бихте ли препоръчали откъде да си взема? Четох, че има много ментета... От София съм, но може и с доставка.

Поздрави!
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm Q-tronic 2007

Аз съм пред дилема между Seleniа PE WR 5w30 и AGIP ENI i-Sint FE 5W-30. Енито е два пъти по-евтино и покрива Fiat 9.55535 S1.Даже и вискозния му индекс е по-голям 163,на селенията е 156.По принцип съм доволен от Ени,но точно за това масло нямам наблюдения.
    Last edited by undy; d.m.y г., 17:55.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Аз съм с 5w40 wr Selenia. Махнал съм всички еко карантий, засега маслото се държи добре, вече 7-8000км. Вероятно ще сложа същото или нещо по-високо като клас. Чувам много добри отзиви за Соноко, ще го умувам след 1-2 месеца. Аз лично не съм доволен от Ени. На предната ми кола сложих такова. Зимата при -20 е меко казано гъсто (еквивалент на 5w40)
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Намерих сайт, на който пише, че фирмата е официален вносител на Selenia и продукти на Petronas.

Обаче цената, която е дадена там изглежда на половина на всички останали, които съм виждал в онлайн магазините.

Какво мислите за Италбулком?

SELENIAWRPE2L.14123707
        SELENIA WR PURE ENERGI 5W30 2L

Цена: 27.64лв.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm Q-tronic 2007

Comment

Първоначално публикувано от dogeWarrior Покажи съобщение
          Намерих сайт, на който пише, че фирмата е официален вносител на Selenia и продукти на Petronas.

Обаче цената, която е дадена там изглежда на половина на всички останали, които съм виждал в онлайн магазините.

Пазарувам от там 2 години подред масла селения 5w40 и тутела.
          Доволен съм. Колата работи тихо и нямам проблеми.
          Alfa Romeo GTV - 1.8 - 144hp TS
          Alfa Romeo 159 - 1.9 - 160hp JTS

Comment

Първоначално публикувано от dogeWarrior Покажи съобщение

Само внимавай тази цена да не се окаже на литър, а не за разфасовка.

Виж на снимката - не може един литър да е 80 стотинки по скъп от два литра. Нещо не ми харесва тая работа.

https://goo.gl/photos/ZfKDFM48qLw3iTbn7

В ахм ауто цената даже някакви стотинки по ниска, а и те правят отстъпка. Макар че тази ги гледам че от сайта правят 20% отстъпка, което вече е добре. Но може и още. Цените на маслата са сериозно надути.

http://axm-auto.com/oils.php?oil=5&pid=188
            Last edited by Yavor; d.m.y г., 11:22.
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Working...
            X